Ralph Ratterman

Als ouders van 2 gelukkige kinderen beseffen mijn vrouw en ik ons maar al te goed hoe gelukkig wij onszelf mogen prijzen.

De afgelopen jaren heb ik mogen ervaren hoe mooi het is om iets te doen voor families met zieke kinderen. Ik heb verschillende fietsevenementen mogen meemaken. Dit waren iedere keer gesponsorde evenementen.

Dit is mij dusdanig goed bevallen dat er een wens is ontstaan om echt zelf iets te gaan ondernemen. Toen wij in onze familie werden geconfronteerd met kanker bij ons achter-nichtje wist ik het zeker. Dit is mijn manier om iets te doen. Helaas is ons achter-nichtje inmiddels overleden. Ongelooflijk hoeveel verdriet dit teweeg brengt bij de ouders, de opa’s en oma’s en natuurlijk bij de rest van de familie. Dat mag gewoon niet bij het leven horen. Kinderen moeten gewoon kind kunnen zijn.

Natuurlijk beseffen wij ons dat wij met onze acties geen kinderen kunnen genezen. Ik wou dat dat waar was……

Wel beseffen wij ons dat er heel veel geld nodig is voor onderzoek naar de ontwikkeling van medicijnen voor deze zieke kinderen. Daar kunnen we dus wel wat aan doen!

Met ons project hopen we heel erg veel geld op te gaan halen. Het gaat een prachtige avontuur worden. Ongetwijfeld fysiek een uitdaging maar neem van mij aan dat er ook heel veel emotie bij komt kijken.

Wie gaat de uitdaging met mij aan?

Edwin Weijzen

De aanleiding voor het hele ‘geef om kinderen’ project en Noordkaap Amersfoort in het bijzonder ligt bij mijn eigen gedrevenheid om mensen te helpen.
Ralph Ratterman vertelde mij vorig jaar dat het zijn grote droom was om nog een keer naar de Noordkaap te fietsen en te kijken of hij daarmee ook iets ‘goeds’ kon doen. Ik bood direct aan om mee te denken hoe we daar op een succesvolle manier invulling aan konden geven. Vanaf dat moment was ik direct ‘hooked’. Ik merkte dat ik er veel over aan het nadenken was en steeds enthousiaster werd. Dat gevoel werd nog eens versterkt na de (eerste) reacties van een aantal mede ondernemers waar we wat ideeën gingen polsen.

Ik denk dat ik met mijn ervaring als ondernemer en met mijn netwerk een positieve bijdrage kan leveren aan het succes van de stichting en het project Noordkaap naar Amersfoort.

Ik ben al jaren bezig met mijn eigen onderneming en zit in de gelukkige positie dat ik een gelukkig en gezond gezin heb. Ik realiseer me echter dat er mensen en met name kinderen zijn die het minder goed hebben. Dit is voor mij een manier om iets ‘terug te doen’ en ben ervan overtuigd dat we hiermee echt een verschil kunnen maken, ook al is het maar een beetje. Voor mij is het duidelijk dat we met de stichting ‘geef om kinderen’ in staat zijn om kinderen een beetje meer geluk te geven.

Martijn van Dijk

Begin 2015 vroeg Ralph mij mee te doen met de Challenge ‘Ride 4 Kids’ Fietsen door de Pyreneeën voor een zeer goed doel.

Drie dagen super zware bergen beklimmen iets wat ik nooit voor mogelijk hield. Tijdens en na mijn fietservaring werd ik hierbij geconfronteerd met de ernst van energiestofwisselingsziekte bij kinderen. Iets wat binnen ieder gezin bij een kind na een aantal jaren kan ontstaan. Het leven binnen zo’n gezin veranderd volledig en wordt onzeker. Een hel en een rollercoaster waarin je terecht komt. Gelukkig hebben wij gezonde kinderen, maar dat is niet vanzelfsprekend. Doelen nastreven is goed , maar om dat in combinatie te doen voor een zeer goed doel maakt het dubbel mooi.

Voor stichting Geef om Kinderen wil ik mij graag inzetten, omdat het niet alleen om kinderen gaat met energiestofwisselingsziekte, maar ook terminaal zieke kinderen of kinderen met een hart afwijking. Kortom : ernstig zieke kinderen. In samenwerking met stichting Geef om Kinderen wil ik werken naar een mooi resultaat door veel geld op te halen. Wat mooi dat er kanjers zijn die 3600 kilometer gaan fietsen van Noordkaap naar Amersfoort. Respect. Dat geeft nog meer aan hoe belangrijk het is ons in te zetten voor kinderen die zicht willen houden op een toekomst. Voor velen vanzelfsprekend, maar voor een groep absoluut niet.

Start typing and press Enter to search